Jump to content


Windows starts in safemode???

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 slatherson



  • New Member
  • Pip
  • 3 posts

Posted 24 June 2004 - 02:47 PM

When I start my computer it automatically goes to a screen where there are four options. #1 normal, #2 logged (/bootlog.txt) #3 safemode #4 step by step confirmation. Below the options it says"warning windows has detected a registry/configuration error. use scanreg to correct" If I do nothing it starts in safe mode, but doesnt boot all the way up. It looks like safemode but there are no icons or task bar or start menu. I've tried the other options and nothing seems to work.

I'm using windows me if that helps.
I did encounter a virus, but norton picked it up. I forget which one it was, that was the last time I used it... and now this!!!

I'm not sure what other info you might need, but I'm sure youll ask :)

Thanks for the help!

#2 pfofit


    It's raining spyware.

  • Trusted Advisor
  • PipPipPip
  • 171 posts

Posted 25 June 2004 - 09:38 AM

Unfurtunately MS decided to remove the DOS command prompt option #5 for ME and a startpup disk is required.

Do you have access to a windows ME startup disk?

If so, place it in the floppy drive, start your system and select #4 mimimal boot.

At the A\> prompt type scanreg and follow the instructions.

Let scanreg try to fix the problem with the registry. and then try to boot up.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Member of ASAP and UNITE
Support SpywareInfo Forum - click the button