Jump to content


Photo

Can't access certain websites


  • This topic is locked This topic is locked
1 reply to this topic

#1 Starman311

Starman311

    Member

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts

Posted 11 October 2005 - 01:02 PM

Edited original post (hijack this.log failed to attach; included as text)

I have a 3 pc home network. My primary pc (Win XP Pro SP2) is connected to a Netgear WPN824 router fed by a DSL modem with AOL as the ISP. The other 2 pc's are connected to the network thru wireless cards. I also run Sygate Personal Firewall and AVG Antivirus on each of these pcs. My internet connectivity is fine on my primary pc. I'm able to access all websites with good response. However, my laptop (Win XP Pro SP2, wireless Netgear card) cannot connect to certain websites (including www.windowsupdate.com, www.microsoft.com, and others). This is very perplexing since other sites (www.yahoo.com, this forum, etc.) load fine, and I have excellent connectivity between pc's and folders/files on my home network. I've done all the associated suggestions on Spywareinfo including spyware scans using Microsoft AntiSpyware, AdAware, Spybot, & SpywareBlaster. I have AVG Antivirus updated and running. I've defragged my harddrive and have plenty of free space. I've deleted Temporary Internet files & cookies. I've run CWShredder, CCleaner, WinsockXPFix, LSPFix. But I still have this "internet connectivity" issue on some sites or internet operations.

When I say I can't connect to certain websites (e.g., www.microsoft.com, Windows Update, www.qnext.com, etc.), I mean that Explorer just times out giving me the standard "The page cannot be displayed" message. I am able to access many other websites such as www.yahoo.com, Google, www.newegg.com, etc. But when I try to load www.microsoft.com, for example, the status bar indicates "Opening page [url="http://www.microsoft.com/...""]http://www.microsoft.com/..."[/url] and shows the green progress bars slowly progressing. However, it never loads and just times out after 1-3 minutes. In the case of the Windows Update site, it indicates "Web site found. Waiting for reply..." and then again times out after 1-3 minutes. The same messages and results occur for the other sites I've mentioned. Its as if there's something unique about these websites that prevents them from loading. I've disabled my software firewall, reset Internet Explorer to default options, etc., but the same result occurs. I have also connected my laptop directly to my router with an ethernet cable to rule out any problems with the wireless card. The same issue results. I have the feeling that some part of Windows or Internet Explorer has become corrupted that's causing this. But because I'm getting no specific error message other than as described, its difficult to debug this situation. Any ideas?

Also, this problem seems to have just started over the last few weeks to a month on somewhat of a gradual means. I can't seem to pinpoint it to the installation of any new apps or configuration changes. I'm kind of at a standstill in fixing these issues. I've literally spent several weeks trying to debug, research, and fix this issue. I would really appreciate some help/guidance on this.

Hijack This Log follows. Thanks.

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 3:03:16 PM, on 10/11/2005
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Sygate\SPF\smc.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Java\jre1.5.0_04\bin\jusched.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe
C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasServ.exe
C:\PROGRA~1\WINPAT~1\winpatrol.exe
C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer.exe
C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
C:\Program Files\NETGEAR\WG511v2\wlancfg5.exe
C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasDtServ.exe
C:\WINDOWS\system32\Atievxx.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
C:\Program Files\Hijack This\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.yahoo.com/
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = http://servicestage....&build=STANDARD
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O2 - BHO: AOL Toolbar Launcher - {7C554162-8CB7-45A4-B8F4-8EA1C75885F9} - C:\Program Files\AOL\AOL Toolbar 2.0\aoltb.dll
O2 - BHO: Google Toolbar Helper - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll
O2 - BHO: (no name) - {BDF3E430-B101-42AD-A544-FADC6B084872} - (no file)
O3 - Toolbar: AOL Toolbar - {DE9C389F-3316-41A7-809B-AA305ED9D922} - C:\Program Files\AOL\AOL Toolbar 2.0\aoltb.dll
O3 - Toolbar: &Google - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\jre1.5.0_04\bin\jusched.exe
O4 - HKLM\..\Run: [AVG7_CC] C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe /STARTUP
O4 - HKLM\..\Run: [SmcService] C:\PROGRA~1\Sygate\SPF\smc.exe -startgui
O4 - HKLM\..\Run: [gcasServ] "C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasServ.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [WinPatrol] C:\PROGRA~1\WINPAT~1\winpatrol.exe
O4 - HKCU\..\Run: [SpybotSD TeaTimer] C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer.exe
O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
O4 - Global Startup: NETGEAR WG511v2 Wireless Assistant.lnk = ?
O6 - HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Restrictions present
O6 - HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel present
O6 - HKLM\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel present
O8 - Extra context menu item: &AOL Toolbar Search - c:\program files\aol\aol toolbar 2.0\resources\en-US\local\search.html
O8 - Extra context menu item: &Google Search - res://c:\program files\google\GoogleToolbar1.dll/cmsearch.html
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_04\bin\npjpi150_04.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_04\bin\npjpi150_04.dll
O9 - Extra button: AOL Toolbar - {3369AF0D-62E9-4bda-8103-B4C75499B578} - C:\Program Files\AOL\AOL Toolbar 2.0\aoltb.dll
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: AIM - {AC9E2541-2814-11d5-BC6D-00B0D0A1DE45} - C:\Program Files\AIM\aim.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O15 - Trusted Zone: http://download.windowsupdate.com
O16 - DPF: {3BFFE033-BF43-11D5-A271-00A024A51325} (iNotes6 Class) - https://usbportal.us...ns.com,CT=java
O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://update.micros...b?1121177401158
O16 - DPF: {6E32070A-766D-4EE6-879C-DC1FA91D2FC3} (MUWebControl Class) - http://update.micros...b?1125026200758
O16 - DPF: {FE0BD779-44EE-4A4B-AA2E-743C63F2E5E6} (IWinAmpActiveX Class) - http://pdl.stream.ao.../ampx_en_dl.cab
O23 - Service: AVG7 Alert Manager Server (Avg7Alrt) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe
O23 - Service: AVG7 Update Service (Avg7UpdSvc) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe
O23 - Service: Sygate Personal Firewall (SmcService) - Sygate Technologies, Inc. - C:\Program Files\Sygate\SPF\smc.exe

Edited by Starman311, 11 October 2005 - 02:07 PM.


#2 garygwill

garygwill

    Member

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts

Posted 22 October 2005 - 11:29 AM

I am experiencing the same problems without a solution! Has anyone been able to solve your problem? We cannot browse to some WEBsites, one of which is www.microsoft.com

:wtf:




Member of UNITE
Support SpywareInfo Forum - click the button